Our Blog

Autoverzekeraars zijn gaan stunten met de WA-verzekering, en niet op de goede manier. Ze zijn namelijk omhoog gegaan, en best wel wat ook. Over het hele jaar gezien zo’n € 700,- (bron: Autoverzekering.nl). Dat komt neer op bijna 9% meer dan augustus vorig jaar. Als je het gemiddelde pakt van de 1e 8 maanden van vorig jaar, is in 2019 de premie van de aansprakelijkheidsverzekering zelfs 12,4% meer.

Blijvende toename premiehoogtes
Volgens autoverzekering.nl is er een blijvende toename te zien in premiehoogtes. Kijkend naar 2017, is het tarief van een aansprakelijkheidsverzekering (WA) gemiddeld 21% toegenomen.

Het valt Frederik van der Veen (de directeur van de vergelijkingssite) op dat de premie voor een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering meestal minder oplevert dan het geld wat ieder jaar wordt uitbetaald aan de consument. Dit is natuurlijk een gat wat moet worden gedicht. Om dit voor elkaar te krijgen, zullen ze de tarieven moeten verhogen. Dit wordt volgens de topman onder andere gezegd door De Nederlandsche Bank.

Tarieven Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering + andere verzekeringen
De tarieven van WA Casco beperkt- en allrisk verzekeringen zijn juist gedaald in vergelijking met augustus vorig jaar met zo’n 4,5% en 6,3%. Deze premies zullen hoogstwaarschijnlijk niet verder dalen, aldus de topman. Dit is te wijten aan de hogere hoeveelheid gestolen voertuigen. Het gaat voornamelijk om nieuwe type auto’s, welke vaker een allrisk verzekering hebben. Door de vele diefstallen zullen er meer claims worden ingediend wat weer leidt tot een stijging van de premies.

Verschil tussen autoverzekeringen
Weet je de verschillen niet meer zo goed tussen al die diverse typen autoverzekeringen? Dat is best begrijpelijk, dus even een opheldering:

WA-verzekering
Dit is het verplichte minimale wat iemand die een auto bezit moet afsluiten. Dit type verzekering dekt de schade aan iemand anders als jij daar verantwoordelijk voor bent (en dus aansprakelijk).

WA Casco beperkt
Indien ter additie schade aan jouw eigen voertuig gedekt wilt hebben waar jij niets aan kunt doen, is dit waar je op uitkomt.

Allrisk verzekering
Dit dekt ook schade toegebracht door anderen of schade veroorzaakt door jezelf.

Zodra je weet wat jij nodig hebt, kun je op Autoverzekering.nl diverse autoverzekeringen vergelijken zodat je niet teveel zal betalen! Daarnaast kan je voor al je vragen op Autoverzekering.nl gemakkelijk een antwoord vinden.